11 Haziran 2013 Salı

Nihal Bengisu iç savaş için uyardı!

Nihal Bengisu Karaca “ErdoÄŸan’ın düşürülmesine halk i in vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaÅŸlarına çıkar” dedi.


GA ETECÄ°LER.COM


TGRT Haber’de Basın Odası’na konuk olan Habertürk ya arı Nihal Bengisu Karaca, Ge i Parkı eylemlerinde gelinen noktayı deÄŸerlendirdi.Hadi Ö ışık ve Gülden Kalecik’in sorularını yanıtlayan Nihal Bengisu, sürecin olası tehlikelerine dikkat çekti. ErdoÄŸan’ın kendi kitlesi ü erindeki etkisi ve önemine vurgu yapan Nihal Bengisu çok konuÅŸulacak mesajlar verdi.


BU HALK ERDOÄžAN’I DÜŞÜRMENÄ° E Ä° Ä°N VERME


Eylemlerde öne çıkan Tayyip ErdoÄŸan tepkilerini hatırlatan Habertürk ya arı, yü de 50′nin ErdoÄŸan’dan va geçmeyeceÄŸini vurguladı. “Eylemcilerin kendi devrim kurgularını yaÅŸatarak bir BaÅŸbakan’ın düşürülmesine halk i in vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaÅŸlarına çıkar.” diyen Nihal Bengisu, iç savaÅŸ ihtimalinin oluÅŸtuÄŸunu söyledi.


BUNUN SONU SOKAKLARDA İÇ SAVAŞA ÇIKAR


“Eylemcilerin mutabakat halinde attığı tek slogan ErdoÄŸan istifa. Ama ErdoÄŸan’dan va geçmeyecek bir kitle var. ErdoÄŸan çok önemli bir irade. 30 yıllık bir sorunu çö en bu iradeden va geçmeyecek insanlar da var. Tehlikeli dediÄŸim nokta burada. ErdoÄŸan gitsin AK Parti kalsın talebi de AK Parti’yi bölme ihtimalini yedeÄŸine alan samimiyetsi bir talep. Sokak direniÅŸiyle ErdoÄŸan’ı düşürmek mümkün deÄŸil. ErdoÄŸan, babadan oÄŸula geçen bir ortadoÄŸu rejiminin iktidarı olsaydı bu bir devrim olurdu. Ancak 4 yılda bir sandıkla iktidar olan bir ErdoÄŸan var. Eylemcilerin kendi devrim kurgularını yaÅŸatarak bir BaÅŸbakan’ın düşürülmesine halk i in vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaÅŸlarına çıkar. “


BUNDAN SONRASI TEHLÄ°KELÄ° BOYUTLAR TAÅžIYOR


Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun mesajı bu sürecin tehlikelerini de içeren, annelere de seslenen bir mesajdı. Son derece yumuÅŸak bir üslup. Ama aynı üslubu Bülent Arınç ve Abdullah Gül de kullandı. ErdoÄŸan da ‘demokratik taleplere canımı feda’ demiÅŸti. Yarın da bir toplantı yapılacak. Ama bu adımların eylemlerin 14. güne dayanmasına engel olamadığı da ortada. Bundan sonrası gerçekten tehlikeli boyutlar taşıyor. Umarım itidal sürer. Umarım insanlar bu marjinal grupların ÅŸiddetini engeller. Mesaj amacına ulaÅŸmıştır. Si in bir rahatsı lığını vardı. Tamam bunu ifade ettini . Hükümet mesajı aldı bundan sonrası için de bırakın ki hükümet aldığı mesajla yönetmeye devam etsin, deÄŸiÅŸtiÄŸini göstersin.


BA I MEDYA GRUPLARI KIŞKIRTMA YÖNÜNDE ÇALIŞTI


“Kendi ga etemde ö gür ÅŸekilde ya ıyorum. Aldığım bir uyarı hatırlamıyorum. Habertürk’te böyle bir sansüre yeltenme durumu olmadı. Merke medya eylemler baÅŸladığı aman görmedi. Bence otosansür yaÅŸandı. Ama sonrasında tahriklere katılan ve sadece eylemleri yayınlayan bir baÅŸka hatanın içine düştüler. Ba ı medya gruplarının elemanları kışkırtma, tahrik etme yönünde çalıştı, Taksim baharı ve devrim hayalleri kurdular. Kötü bir sınav verdiler. Ä°lk baÅŸlardaki suskunluk sadece Habertürk’e ö gü bir tutum deÄŸildi ve bu da bir tercihtir.”



Nihal Bengisu iç savaş için uyardı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder