11 Haziran 2013 Salı

Eylemciler, 10 kişilik genci görünce kendi arasında tartışma yaşadı

onguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Taksim Ge i Parkı eylemine destek veren kalabalık, Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı destekleyen yaklaşık 10 kiÅŸilik grubun Atatürk Anıtı önünde toplandığı haberini alınca yürümeme kararı aldı.


Anıt önündeki gençlerin araya girenlerin sayesinde dağılmasıyla yürüyüş ancak yapılabildi.


EreÄŸli’de her akÅŸam saat 21.00 toplanan ve Ä°stanbul Taksim Ge i Parkı eylemine destek veren yaklaşık yü kiÅŸilik gurup, anıt önünde toplanan bir grup gencin olduÄŸu haberini alınca yürüyüp yürümeme konusunda ikilemde kaldı. Gruptan bir kiÅŸinin ‘Bi e saldırırlarsa çocuk ve kadınlara arar verebilirler’ sö ü eylemcilerin tepkisine neden oldu. Eylemciler arasında yaÅŸanan yürüme tartışması araya giren diÄŸer eylemciler sayesinde büyümeden önlendi. Tartışmanın sona ermesiyle eylemciler yürüme kararı alarak alkışlar eÅŸliÄŸinde yürümeye baÅŸladı.


Bu sırada anıt önünde toplanan yaklaşık 10 kiÅŸilik genç grubun dağılması için AK Parti Belediye Meclis üyesi Yusuf Oktay devreye girdi. Gençlerle konuÅŸan Yusuf Oktay, slogan atmak isteyen gençlere sloganlarını attıktan sonra dağılmalarını istedi. Gençler ise ‘VatandaÅŸ burada Çapulcular nerede?, Polise u anan eller kırılsın, Recep Tayyip ErdoÄŸan’ sloganlarının ardından tekbir çekerek anıt önünden dağıldı.


Anıt önünde ki gençlerin dağılmasının ardından Taksim Ge i Parkı’na destek veren grup anıt önüne geldi. Burada konuÅŸan eylemciler, yarın akÅŸam daha iyi örgütlenerek yürüyüşlerine devam edeceklerini ve yaptıkları hareketin sivil direniÅŸ olduÄŸunu, siyasi oyunlara i in vermeyeceklerini söyledi. Bir baÅŸka eylemci ise genç grubun AK Parti’den oldukları söylentilerine ise ‘Ben AK Parti yetkilileri ile görüştüm. Bu gençlerin AK Parti ile ilgileri yokmuÅŸ’ diyerek eylemcileri bilgilendirdi.


Anıt önünde toplanan eylemciler Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından olaysı ÅŸekilde dağıldı.


İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş büro amirliğine bağlı sivil ekipler ise yaşanacak herhangi bir olumsu luğa karşı ha ır bekledi.
Kaynak: Cihan



Eylemciler, 10 kişilik genci görünce kendi arasında tartışma yaşadı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder