11 Haziran 2013 Salı

Ehliyet İadesinde 'Borcu Yok' Şartı

Alkollü araç kullanan ve ehliyetine el konulan kişiler, ehliyetlerini alabilmek için borcu yoktur ya ısı verecek.


Alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan sürücüler, borçlarını ödedikten sonra ehliyetlerine kavuşabilecek.


Alkol dü enlemesinin de yer aldığı 6487 sayılı yasa gereği, yasal süre doldurulduktan sonra sürücülerden ce alarını ödediklerine dair belge de istenecek. Dijital ortama geçilinciye kadar bu işlem vergi dairelerinden alınan makbu lar aracılığıyla gerçekleştirilecek.


YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR


Emniyet yetkilileri, 12 Ha iran ÇarÅŸamba gününden itibaren hayata geçirilecek uygulamayla ilgili vatandaÅŸları olası maÄŸduriyetler konusunda uyardı. Yetkililer, “Türkiye genelinde, alkol lü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetleri geri alınan sürücüler, yasal bekleme süresinin haricinde vergi dairesinden alınacak ‘borcu yoktur’ ya ısı ile müracaat edebilecek. Bu ya ıyı getirmeyen sürücülere ehliyetleri verilmeyecek.” uyarısında bulundu.






TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen 24/5/2013 tarihli ve 6487 sayılı “Ba ı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 36, 48 ve EK 13′üncü maddelerinde deÄŸiÅŸiklikleri içeren kanun Resmi Ga ete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu nedenle, 2918 Sayılı Kanun’un ilgili maddelerinin uygulanmasına dair bir di i dü enlemeye gidildi.


Alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan sürücülerle ilgili dü enleme şöyle;


Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgeleri geçici olarak geri alınanların sürücü belgelerinin süresi sonunda iade edilebilmesi için Karayolları Trafik Kanunu’na istinaden (48′inci madde ve diÄŸer bütün maddelere istinaden verilmiÅŸ ce aların tahsil edilmiÅŸ olması orunludur.) verilmiÅŸ olan idari para ce alarının tamamının tahsil edilmiÅŸ olması gerekmektedir. Bu nedenle, sürücü belgelerinin teslimatı sırasında trafik idari para ce ası olmadığına dair vergi dairesinden alınmış belgenin ibra edilmesi istenecektir.



Ehliyet İadesinde 'Borcu Yok' Şartı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder