11 Haziran 2013 Salı

İngiltere'de 32 kişi gözaltına alındı

Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da kapitali m karşıtlarının, Ku ey Ä°rlanda’da gelecek hafta yapılacak G8 irvesini protesto gösterilerinde bugün 32 kiÅŸi gö altına alındı.


Gö altıların çoÄŸu, Londra’nın turistik merke lerinden biri olan Soho semtinde protestocuların boÅŸ bir binayı iÅŸgali sırasında gerçekleÅŸti. Polis operasyonu sırasında çatıdan atlamak isteyen bir protestocu polisler polisler tarafından engellendi. Yere yatırılarak müdahalede bulunulan ve bu sırada yaralanan protestocu hastaneye kaldırıldı. Londra polisi daha sonra, iÅŸgal edilen binayı tahliye ederek, protestocuları kırmı ı otobüslere bindirerek gö altına aldı.


Piccadilly Meydanı ve civarında ise kimi aman polis ile göstericiler arasında arbede yaÅŸandı. Yerel saatle 17.30′da meydanda yaklaşık 200 kiÅŸi toplandı. Londra’nın merke inde bugün protestolar dolayısıyla geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı. Polis, protestocuların kendilerine ve atlara boya bombası atacağına dair istihbarat aldığını açıkladı.


G8 irvesi 17-18 Ha iran’da Ku ey Ä°rlanda’nın Enniskillen ÅŸehri yakınındaki Lough Erne Golf Resort’ta yapılacak. G8 grubunda, dünyanın en büyük ekonomisine sahip 8 ülke olan Kanada, Fransa, Almanya, Ä°talya, Japonya, Rusya, BirleÅŸik Krallık ve ABD bulunuyor. irveye gelecek hafta ev sahipliÄŸi yapacak BirleÅŸik Krallık’ta hafta boyunca çeÅŸitli protesto gösterilerinin yapılması bekleniyor. Londra ve ülke genelinde ö ellikle finans kuruluÅŸlarının protesto gösterilerine karşı önlemler alması isteniyor.



İngiltere'de 32 kişi gö altına alındı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder