5 Temmuz 2013 Cuma

Mursi'ye Twiter'da binlerce Türk takipçi

Askeri darbe ile indirilen Mursi’ye en büyük destek Türklerden geliyor. Bunun en basit göstergesi ise Twitter’daki binlerce Türk takipçi…


Ä°srail ve Amerika’dan alınan icazetle Mısır’da darbe yapan ordu Mursi’yi tutukladı. Mursi destekçileri seçimle iÅŸ başına getirdiklerini liderlerini darbeye kurban vermemekte kararlı. Meydanlara inen milyonlarca Mısırlı yer yer askerle çatışıyor.


Mısır halkının bu onurlu duruÅŸuna en büyük destek Türkiye’den geldi. BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Mursi’ye tam destek açıklamasında bulunurken muhalefetten de aynı destek geldi. Seçimle gelen seçimle gider vurgusu yapan Türkiye’nin bu duruÅŸuna paralel olarak Türk halkı da Mursi’ye olan desteÄŸini gerek sosyal medyada gerekse sokaklarda çeÅŸitli demokratik eylemlerle gösteriyor.


Mursi’ye Türk halkının desteÄŸinin en büyük göstergesi sosyal medyada oldu. 1 milyon 711 bin takipçisi olan Mursi’nin son takipçilerinin hemen hepsi Türk. Binlerce Türkün takip ettiÄŸi Mursi Türkiye’den atılan tweetlerle günlerdir TT listesinde.


Resmin büyük hali için resme tıklayın…


 



Mursi'ye Twiter'da binlerce Türk takipçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder