5 Temmuz 2013 Cuma

#Gazdanadamlar buluşuyor

Ä°stanbul’da yarın biber gazına tepki olarak 1. Gazdanadam Festivali düzenlenecek.


TAKSÄ°M Gezi Parkı eylemleri sırasında aşırı biber gazına maruz kalanlara ithaf edilen “1′inci Gazdanadam Festivali”, yarın Kadıköy’de düzenlenecek. Bulutsuzluk Özlemi grubundan Nejat YavaÅŸoÄŸulları, gaza maruz kalan herkesi festivale çağırdı. Festival alanında serinlemek isteyenler için maketten dev TOMA’lar, “Oh biber!” diyenler için dev biber gazı kapsülleri bulunacak ve direniÅŸ yap-bozu katılımcılarca yapılacak. Festivalde iz bırakmak isteyenler ise dev maket duvara yazı yazabilecek.


#DÄ°RENGEZÄ° ÅžARKILARI


Saat 17.30′dan itibaren Kadıköy Çarşı, Rıhtım, Moda ve Bahariye’de baÅŸlayacak etkinliklerin ardından, iskelede kurulacak sahnede çok sayıda sanatçı ve aydın, Ä°stanbullularla bir araya gelecek. Festivale katılacak sanatçılar arasında Bulutsuzluk Özlemi, eylemler için bestelediÄŸi “Dağılın Lan” ÅŸarkısıyla Hakan Vreskala, YaÅŸar Kurt, Kurtalan Ekspress, Grup Eflatun, Sattas Reggae Band, Cem Adrian, Güvenç Dağüstün ve eylemlere “AyaÄŸa Kalk” ÅŸarkısıyla destek veren Renan Bilek yer alıyor. Gezi Parkı’ndaki performanslarıyla dikkat çeken Çapulcular Korosu, YiÄŸit Özatalay’ın bestelediÄŸi “Boyun EÄŸmeyenler” ÅŸarkısı da dahil olmak üzere direniÅŸ ÅŸarkıları seslendirecek. Gezi eylemlerine “Çapulcu musun vay vay” ÅŸarkısını kazandıran BoÄŸaziçi Caz Korosu, etkinlikte sanatçılarla birlikte bu ÅŸarkıyı seslendirecek.


POLİS ve ÇAPULCU DEFİLESİ


Mir Sanat TopluluÄŸu ise festival sahnesine danslarıyla renk katacak. Sanantçı Orhan Aydın, Nâzım Hikmet ÅŸiirleri okuyacak. Modacı Barbaros Åžansal, festival için hazırladığı polis ve çapulcu defilesini sergileyecek. Yazar/ÅŸair ve gazeteci Ataol BehramoÄŸlu ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da konuÅŸmalarıyla 1′inci Gazdanadam Festivali’ne katkı sunacak.


1′inci Geleneksel Water War ÅženliÄŸi



#Gazdanadamlar buluÅŸuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder