5 Temmuz 2013 Cuma

Bilecik'te domuz sürüsü operasyonu

Bilecik’in kenar semtlerinden BeÅŸiktaÅŸ Mahallesi yakınlara kadar gelen domuz sürüsüne avcılar köpekli operasyon düzenledi. Sürüyü evlere yakın bölgeden av köpekleriyle uzaklaÅŸtıran avcılar, 5 domuzu tüfekle vurdu.Sabah saatlerinde 50′ye yakın domuz sürüsünün BeÅŸiktaÅŸ Mahallesi Karaçayır mevkiindeki çiftliklerin önünden Bilecik 2′nci Jandarma Tugay Komutanlığı’nın su deposuna doÄŸru gidip çalılıkların arasına girdiÄŸini gören vatandaÅŸlar durumu Jandarma ile Orman ve Su Ä°ÅŸleri Ä°l Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bir süre sonra ekiplerle birlikte Avcılar Kulübü yetkilileri de BeÅŸiktaÅŸ Mahallesi’ne geldi. Ekipler, avcıların katılımı ile domuz sürüsünü kentten uzaklaÅŸtırmaya karar verdi. Gönüllü 30 kadar avcı akÅŸam saatlerine doÄŸru köpeklerle domuzlara operasyon düzenledi. Domuz sürüsünü ormanlık bölgeye doÄŸru götürmek isteyen avcılardan bazıları sürünün üzerlerine doÄŸru gelmesi üzerine tüfekle ateÅŸ ederken, 5 domuz telef oldu. DiÄŸer domuzlar ise ormanlık bölgeye doÄŸru gitti.


Orman ve Su Ä°ÅŸleri Ä°l Müdürü Nezir Ayhan, domuz avından önce yaptığı açıklamada, kendilerine bir çiftlikte domuz sürüsünün olduÄŸu yolunda bulunduÄŸu ihbarının geldiÄŸini belirtti. Domuzların doÄŸal yaÅŸam alanlarına dönmeleri için avcılar kulübü yetkileriyle iletiÅŸime geçtiklerini anlatan Nezir Ayhan “Bahçelere ve ekili alanlara zarar veren domuz sürüsünü yerleÅŸim yerlerinden uzak tutmak için avcılarla ortak hareket ettik. Amacımız domuzları vurmak deÄŸildi onları doÄŸal yaÅŸam alanlarına geri göndermekti” dedi.


Avcılar Kulübü yöneticilerinden Turan Avcı da, köpeklerin yardımı ile domuz sürüsünü ormanlık bölgeye doÄŸru götürdük. Sürü bir ara avcıları üzerine doÄŸru yönlenince tüfeklerle ateÅŸ edildi. Burada bir-kaç domuz telef oldu. Sürünün çoÄŸunluÄŸu ormanlık bölgeye gitti” diye konuÅŸ



Bilecik'te domuz sürüsü operasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder